Hoe kan de provincie Zuid-Holland schade en overlast van weersextremen zoals hitte, droogte, extreme regenval en zeespiegelstijging, voorkomen?

Door klimaatverandering krijgen we vaker te maken met weersextremen zoals hitte, droogte, extreme regenval en zeespiegelstijging. De provincie Zuid-Holland is samen met VP delta op zoek naar slimme oplossingen om schade en overlast door weersextremen te voorkomen.

De provincie Zuid-Holland wil de meest toekomstbestendige provincie van Nederland worden. We willen Zuid-Holland daarom sterker, slimmer en schoner maken. Als drukbevolkte en laaggelegen delta is Zuid-Holland extra kwetsbaar voor klimaatverandering. Daarom bereiden we ons voor op weersextremen.

Hoe houden we bijvoorbeeld de binnensteden en onze huizen leefbaar als het extreem heet wordt in de zomer? Hoe blijven onze wegen begaanbaar bij zware hoosbuien? Hoe zorgen we voor voldoende water bij droogte, of juist voor veiligheid bij overstromingsgevaar? We zijn benieuwd naar jouw oplossingen.

Via deze challenge zijn we dan ook op zoek naar innovators (bijv. studenten, young professionals, creatieven, etc.) die met ons over dit vraagstuk willen meedenken! Naar innovators die vanuit een andere invalshoek/expertise naar de uitdagingen rondom weersextremen kunnen kijken en met echt vernieuwende, out-of-the-box oplossingen kunnen komen. Denk je mee?!

Prijzengeld
Het prijzengeld is in totaal €7.500,- en wordt verdeeld onder de beste 5 inzendingen:

  • 1e prijs: €3.000,-*
  • 2e prijs: €2.000,-*
  • 3e prijs: €1.500,-*
  • 4e prijs: €500,-*
  • 5e prijs: €500,-*

*De genoemde prijzengelden zijn nettobedragen.
 

Good to know

  • Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig door voor je start met het uitwerken van je concept.
  • Deelname staat open voor iedereen, behalve voor medewerkers van de provincie Zuid-Holland en VP Delta. Zij zijn uitgesloten van deelname.
  • Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.
  • Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan.

 

Let op! Werk jij bij een startup? Voor dit onderwerp hebben wij ook een startup challenge (inclusief pilotprojecten) op ons platform Starthubs.co

Log in of maak een account aan bij Battle Of Concepts om je concept te uploaden.
Titel concept
Ontvangstdatum
De afkoppelpijp
12-07-2018
20:58
Infiltratie langs wegen in stedelijk gebied
13-07-2018
13:00
Watertoren 2.0
13-07-2018
23:45
Er zijn (nog) geen updates geplaatst.

Challenge info

Dagen Uur Minuten

Deadline: 13 augustus 2018 om 12:00

Prijzen(geld): € 7.500,-

Ontvang updates

share challenge

4 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!