Future Campus challenge

Onderwijs en technologie blijven zich voortdurent ontwikkelen, maar gek genoeg zijn veel van onze collegezalen en leslokalen al eeuwenlang vrijwel hetzelfde gebleven. Hoe zorgen we voor een campusomgeving, fysiek én virtueel, die aansluit bij de toekomst? Met het Future Campus project heeft SURF mogelijke scenario’s uitgewerkt voor zowel de digitale als de fysieke campus in 2040. In deze challenge zijn we op zoek naar creatieve ideeën die deze toekomst van de mbo, hbo en of wo leeromgeving visueel maken.  

Heb jij een visie op hoe de leerlomgevingen er in de toekomst uit zouden moeten zien? Stuur dan jouw ontwerp in, we zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Lees meer

Waarom?

Onze missie is om het onderwijsveld aan te moedigen hun campusomgevingen te innoveren. In de huidige snel veranderende wereld waar technologie en onderwijs continu evolueren, is het essentieel dat onderwijsinstellingen niet alleen bijblijven, maar ook vooroplopen in het creëren van omgevingen die leren stimuleren, inspireren en ondersteunen.

Waar zijn we naar op zoek?

In deze challenge dagen we je uit om voorbij de traditionele concepten van klaslokalen te denken. Dit kan inhouden het heroverwegen van de inrichting van onderwijsruimtes, het ontwikkelen van multifunctionele leerzones, het integreren van groene ruimtes die welzijn bevorderen, of het creëren van digitale platforms die de fysieke en online leerervaringen naadloos met elkaar verbinden. 

Er zijn geen beperkingen of specifieke uitdagingen waar rekening mee gehouden moet worden. De enige grens is je eigen creativiteit en visie! We moedigen je aan om vrij te denken en oplossingen voor te stellen die echt innovatief en toekomstgericht zijn.

Hier zijn de belangrijkste richtlijnen waar we naar op zoek zijn:

  • Fundament: Zorg ervoor dat je ontwerp voortbouwt op de resultaten van het Future Campus-project en de trends waarop ze gebaseerd zijn.
  • Esthetiek en functionaliteit: Richt je ontwerp niet alleen op visuele aantrekkelijkheid en praktische toepassingen, maar vooral op functionele verbeteringen.
  • Technologische innovaties: Maak gebruik van innovatieve technologieën die het leerproces bevorderen en de campuservaring verrijken.
  • Onderwijskundige principes: Integreer principes die bijdragen aan optimaal leren en socialiseren.
  • Haalbaar: Zorg dat je ontwerp realistisch en uitvoerbaar is in 2040, met de middelen en technologieën van nu en de nabije toekomst, geen sciencefiction.

Voor wie?

Deze challenge richt zich op iedereen met een creatieve geest en een visie op de toekomst van het onderwijs, zowel binnen als buiten onderwijsinstellingen. Of je nu student bent (mbo, hbo, wo), young professional, docent, creatief, van een non-profitorganisatie, startup of scale-up – iedereen is welkom om deel te nemen!

Wat is er te winnen?

SURF beloont de 5 beste inzendingen met prijzengeld van in totaal € 7.500,-. De verdeling is als volgt:

  • 1e prijs € 3.500,-*
  • 2e prijs € 2.000,-*
  • 3e prijs € 1.000,-*
  • 4e prijs € 750,-*
  • 5e prijs € 250,-*

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen, vrij te besteden en staan los van eventuele uitvoering of realisatie van ideeën en zullen gegarandeerd worden uitgekeerd.

De winnende oplossingen zullen worden geëxposeerd en gepresenteerd tijdens de SURF Onderwijsdagen, en ook online op futurecampus.nl. Daarnaast worden er mogelijk best practice video's gemaakt en verspreid voor meer aandacht en bereik. Instellingen uit mbo, hbo en wo kunnen vervolgens zelf aan de slag gaan met de winnende ontwerpen, om ze bijvoorbeeld verder te ontwikkelen en realiseren. Deze challenge biedt een mooie kans om echte impact te hebben op toekomstige leeromgevingen!

Lees meer en stuur je idee in via Starthubs

Challenge info

Dagen Uur Minuten

Deadline: 07 oktober 2024 om 17:00

Prijzen(geld): €7.500 prijzengeld

share challenge

4 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!