AI-toepassingen voor studenten

De ontwikkeling van Artificiële Intelligentie (AI) gaat hard. In het onderwijs worden applicaties zoals ChatGPT veelvuldig gebruikt. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van leren.

 

In deze challenge zijn we op zoek naar de positieve ervaringen en kansen die AI biedt voor studenten in het onderwijs. Hoe gaat AI jou helpen een betere student en kritische burger te worden? Geef een inspirerend toekomstbeeld waaruit blijkt wat de toegevoegde waarde van AI is voor studenten. Wat gaat volgens jou de ultieme AI-toepassing zijn voor studenten in het onderwijs?

 

Zend die in via: https://starthubs.co/nl/surf/ai-toepassingen-voor-studenten/brief en maak kans op de hoofdprijs van €3.500!

 

AI ontwikkelt zich steeds sneller en zal naar verwachting steeds meer impact hebben op het onderwijs en de manier van leren. Nu al wordt AI op vele manieren toegepast in het onderwijs. ChatGPT, een taalmodel van OpenAI, is een van de bekendste AI-applicaties van dit moment. Het werkt razendsnel en wordt veel gebruikt door studenten, onder andere voor het opvragen van informatie, het (her)schrijven van documenten en nog vele andere toepassingen. Andere AI toepassingen zijn bijvoorbeeld:

  • Gegenereerde 3D-modellen van bijvoorbeeld het lichaam of eiwitten om studenten te ondersteunen met leren.
  • Computervision modellen om bijv. wiskundige formules te herkennen en om te zetten naar tekst of zelfs een uitgewerkte oplossing.
  • Spraakherkenningsystemen die gebruikt worden om communicatievaardigheden te oefenen in VR.
  • Dashboards om je studievoortgang automatisch bij te houden.
  • Chatbot waar je 24/7 onderwijsgerelateerde vragen aan kan stellen zoals wanneer de deadline is voor de uitwisselingsaanvraag.

 

Welk toekomstbeeld (uitgewerkt in een creatief concept of toepassing) heb jij bij AI in het onderwijs?

SURF beloont de 5 beste inzendingen met prijzengeld van in totaal € 7.500,-. De verdeling is als volgt:

  • 1e prijs € 3.500,-*
  • 2e prijs € 2.000,-*
  • 3e prijs € 1.000,-*
  • 4e prijs € 750,-*
  • 5e prijs € 250,-*

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen, vrij te besteden en staan los van eventuele uitvoering of realisatie van ideeën en zullen gegarandeerd worden uitgekeerd.

Lees meer en stuur je oplossing in via Starthubs

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 26 september 2023
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): €7.500 (hoofdprijs €3.500)

share challenge

4 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!