Startup Challenge | Realtime Aircraft Data

Rondom het starten en landen van een vliegtuig spelen zich vele processen af. Zoals processen rondom het landen, in- en uitstappen van passagiers, in- en uitladen van de bagage, het tanken van het vliegtuig, het tanken van het water, het schoonmaken van het vliegtuig, het leegmaken van het toilet, het verwijderen van de startblokken, de pushback naar de startbaan, etc..

 

Een groot deel van deze processen wordt niet uitgevoerd door Schiphol, maar door externe partijen (luchtverkeersleiding, vliegtuigmaatschappijen, bagage afhandelingsbedrijven, tankdiensten, cateraars, etc.).

 

Schiphol is echter wel verantwoordelijk voor de planning en de regie over de processen die zich op de luchthaven afpelen. Om deze taak goed te kunnen vervullen is juiste en tijdige informatie essentieel. Voor veel van de informatie rondom vluchten zijn we momenteel nog afhankelijk van de collega’s werkzaam bij de verschillende externe partijen die hierboven werden genoemd. 

 

Omdat de informatievoorziening nog grotendeels handmatig is, wordt deze regelmatig onjuist of te laat aangeleverd. Dit kost veel extra werk en kan leiden tot onnodige vertragingen voor de reizigers (bijvoorbeeld doordat andere aansluitende processen pas later starten omdat er nog op een melding wordt gewacht). 

 

We zijn daarom op zoek naar oplossingen die leiden tot een verbetering in de informatievoorziening rond één of meerdere processen tijdens het starten en landen van vliegtuigen. Bijvoorbeeld door het automatiseren van de informatievoorziening middels sensoren, waardoor we de informatie tijdig en correct ontvangen. Ideaal zou natuurlijk zijn als we niet meer afhankelijk zouden zijn van externe partijen en realtime inzicht zouden hebben in alle start- en landingsprocessen.  

 

Wij zijn op zoek naar startups die ons bij deze uitdaging kunnen helpen! Dus denk jij dat jouw startup een oplossing heeft waardoor wij onze punctualiteit kunnen verbeteren, dan komen we graag met jullie in contact!

 


 

Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 

 

 

Waar zijn we naar op zoek?

Oplossingen die leiden tot beter of realtime inzicht in de processen m.b.t. het inbound en turnaround proces van vliegtuigen:

  • Oplossingen voor een verbetering van één specifiek proces. 
  • Oplossingen voor een verbetering van meerdere processen.
  • Oplossingen waardoor we onafhankelijk zijn van alle externe partijen en realtime inzicht krijgen.

 

Wat is er te winnen?

  • Pilot project: mogelijkheid om jouw oplossing te testen op luchthaven Schiphol.
  • Ondersteuning vanuit Schiphol bij het realiseren van succesvolle pilot.
  • Vervolgopdracht bij succes en kans op opschaling naar andere luchthavens (dochter/gelieerde luchthavens).

 

Voor wie?
We zijn op zoek naar startups:

  • Die reeds een werkend prototype/ product/ toepassing hebben en kunnen demonstreren.
  • Die op korte termijn (<6 mnd) een test op Schiphol kunnen uitvoeren. 

 

Naar de challenge! 

 

 

 

 

- Starthubs is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 03 december 2017
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): Opdracht / Partnership

share challenge

2 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!