Startup Challenge | Healthy Offices

Schiphol is een gebied waar jaarlijks miljoenen mensen doorheen rijden, lopen, fietsen en vliegen en waar zo’n 65.000 mensen werken en ruim 500 bedrijven gevestigd zijn.

Schiphol vernieuwt continue. Niet alleen in en rond de terminal, maar ook in het gebied rondom de terminal gebeurt de komende jaren veel. Schiphol Real Estate, de gebiedsontwikkelaar, ontwikkelt dit gebied tot een van de meest efficiënte en kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland. We creëren hier een werkomgeving waar onze klanten (onze huurders) en werknemers zich prettig voelen, waar ze goed kunnen werken en zaken doen. Een dynamische plek voor ondernemers, groot en klein, startup en multinational, lokaal en internationaal. 

Eén van onze strategische domeinen is een gezondere werkomgeving creëren. Denk hierbij aan het stimuleren van fitheid, bewegen, gezond eten, een creatieve - en positieve geest (kunst, groen, etc.) bij medewerkers of gebruik maken van gezonde materialen in kantoren, genoeg daglicht voor werkplekken, reduceren geluid van buiten, thermisch comfort (ventilatie, koeling, verwarming), tegengaan uitstoot CO2 en (ultra)fijnstof.

Wij zijn op zoek naar innovatieve toepassingen of diensten die hieraan kunnen bijdragen. Ons doel is om te verkennen welke slimme toepassingen of diensten er zijn en deze te matchen met gebouwen en huurders in onze portefeuille. Schiphol Real Estate heeft ruim 40 gebouwen en 500 huurders, waaronder bedrijven als Microsoft, Danone, KLM, FedEx en Samsung (bekijk hier een uitgebreider overzicht). Wanneer er een geschikte match is, willen we hier een pilot (praktijk case) mee uitvoeren om hiervan te leren en mogelijk op grotere schaal toe te passen bij meerdere gebouwen en/of bij meerdere huurders. 

 


 


Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 

 

 

Wat is er te winnen?

  • Een opdracht voor het uitvoeren van een pilot (praktijk case) voor een bepaalde periode in een kantooromgeving of een vrachtloods
  • Bij een succesvolle pilot kans om de toepassing/dienst op grote schaal uit te rollen naar meerdere gebouwen/ huurders (bedrijven)/ medewerkers


Waar zijn we naar op zoek?
Startups met proposities of prototypes welke een bijdrage kunnen leveren aan een gezondere werkomgeving voor onze klanten (onze huurders):

  • Binnen het domein van well being/ healthy offices (denk aan BREEAM en Well standard)
    • Gericht op assets (zoals gebouwen) danwel medewerkers 
    • Mag fysiek product danwel dienst zijn
  • Meetbare/ aantoonbare verbetering van arbeidsproductiviteit, verlaging ziekteverzuim, creativiteit, geluk, etc. (mogelijk andere KPI’s) 
  • Verdienmodel met positieve bijdrage voor de werkgevers (huurders van Schiphol) en voor Schiphol zelf (vastgoedeigenaar)
  • Bij voorkeur profiteert de propositie van de schaalgrootte van Schiphol Airport City als gebied 


Voorwaarden deelname
Ingeschreven KvK
Bewezen technologie/ toepassing

 

Naar de challenge!

 

 

 

 

- Starthubs is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 01 april 2018
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): Opdracht/ partnership

share challenge

5 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!