Circulair Design Challenge Relatiegeschenken

Gezocht: hét circulaire relatiegeschenk voor en van de Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat betekent niet alleen dat we met anderen stappen proberen te maken om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, maar zelf ook aan de slag gaan. Eén van de manieren waarop we dat doen is door circulair in te kopen. We gaan daarom het huidige relatiegeschenkenpakket vervangen voor circulaire relatiegeschenken.

 

Met deze challenge dagen we startende en gevestigde bedrijven en ontwerpers uit om met circulaire producten te komen voor het relatiegeschenkenpakket van de provincie Noord-Holland.

 

Het doel van de challenge is om de beste ontwerpen/prototypes/producten van circulaire relatiegeschenken te ontwikkelen. De geselecteerde ontwerpen/prototypes/producten maken kans op een vervolgopdracht en een meerjarige samenwerking met de provincie Noord-Holland.

 

 


Dit is een challenge op ons Starthubs.co platform.
Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 

 

Wat is er te winnen?

De provincie Noord-Holland streeft met deze challenge twee doelen na:

 • Het circulair inkopen van onze eigen relatiegeschenken, en
 • Het stimuleren van de regionale en lokale circulaire economie.

De prijs bestaat daarom ook uit meerdere onderdelen: een kans om jouw product te verkopen aan de provincie Noord-Holland, netwerksupport én ontwikkelbudget en daarnaast kans op ondersteuning om nieuwe circulaire proposities verder te ontwikkelen:

 • Er is maximaal €15.000,- (door)ontwikkelbudget beschikbaar voor 3-10 partijen om een prototype/proefserie te realiseren.
 • Eerste productie-opdracht: in januari kiest een jury onder leiding van een bestuurder uit van welke van de prototypes/proefseries zij graag meer willen afnemen. Hiervoor wordt vervolgens voor het eerste jaar een opdracht verstrekt voor 10-20 stuks op basis van de stukprijs.
 • Kans op een vervolgopdracht en een duurzame samenwerking na een geslaagde afname in het eerste jaar.
 • Daarnaast heeft de provincie een interessant netwerk van samenwerkingspartners en werkt samen met gemeenten om gezamenlijk circulair in te kopen. De provincie werkt onder andere in de Metropoolregio Amsterdam samen met gemeenten om gezamenlijk circulair in te kopen. De MRA heeft de ambitie om in 2025 voor 50% circulair in te kopen. Ons netwerk zetten we graag voor je in!

 

GO!-NH Accelerator

Inzendingen van de ‘Circulaire Design Challenge Relatiegeschenken’ maken indien gewenst ook kans om geselecteerd te worden voor de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie 2019. De provincie heeft minstens één plek (wildcard) speciaal gereserveerd voor startups, scale-ups, gevestigde bedrijven, designstudio’s en ontwerpbureaus die zich inschrijven voor de Circulaire Design Challenge Relatiegeschenken. Daarnaast ding je mee voor een van de 10 andere reguliere plekken. Kijk op www.go-nh.nl/WildcardDesignChallengeCirculair2019 voor meer informatie over de accelerator.

 


Waar zijn we naar op zoek?

De provincie Noord-Holland is op zoek naar startups, scale-ups, gevestigde bedrijven, designstudios en ontwerpbureaus met een interessant en verrassend ontwerp, óf al bestaand circulair product dat als bestuurlijk relatiegeschenk kan worden gegeven.

 

Het relatiegeschenken pakket van de provincie Noord-Holland bestaat uit 2 categorieën producten: meer exclusieve, kwalitatief hoogwaardige bestuurlijke geschenken en niet-bestuurlijke relatiegeschenken. De bestuurlijke geschenken worden door gedeputeerden gegeven aan bestuurlijke relaties.


Onder bestuurlijke relatiegeschenken verstaan we unieke en kwalitatief hoogwaardige geschenken. We zijn specifiek op zoek naar ontwerpen/prototypes/producten voor de bestuurlijke relatiegeschenken. Relatiegeschenken hebben als doel de organisatie te representeren in de vorm van een geschenk. Het is het visitekaartje waarmee we kunnen laten zien dat we een bewuste, moderne en duurzame provincie zijn. Enkele voorbeelden uit het  huidige assortiment:

 • Een karaf met 2 glazen;
 • Een vaas met daarin een Noord-Hollandslandschap;
 • Een grote schaal met het logo van de provincie;
 • Een draagbaar sieraad.


We zijn op zoek naar circulaire relatiegeschenken die de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen. Dit kan bijvoorbeeld omdat er reststromen uit de provincie Noord-Holland worden gebruikt, het een aspect van de provincie Noord-Holland vertegenwoordigt, streekgebonden producten zijn, de taken van de provincie terugkomen in het product of doordat de kleuren (rood, geel, blauw) van de provincie Noord-Holland zijn verwerkt in het product.

 

We zijn op zoek naar bestuurlijke relatiegeschenken in twee prijsklassen: 2 à 3 producten tot €50 en 3 à 4 producten tot €200.

 

Voorwaarden deelname

 • Bij voorkeur ervaring met het ontwerpen van producten
 • Bij voorkeur ervaring met het hergebruiken van materialen
 • In staat om van het ontwerp een prototype/proefserie te maken voor januari 2020
 • Winnaars dienen te zijn ingeschreven bij de KvK voordat het budget voor het prototype kan worden uitgekeerd

 

Bekijk de challenge op Starthubs.co!

 

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 09 september 2019
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): €15.000 ontwikkelbudget + accelerator

share challenge

4 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!