Hoe zorgen we voor meer ‘jonge’ vrijwilligers?

Er zijn vele vrijwilligers die in Ridderkerk het verschil maken voor anderen in de gemeente. Als gemeente zijn we trots op deze vrijwilligers en de vele initiatieven van de inwoners van Ridderkerk. Daarom reiken wij ook elk jaar twee vrijwilligersprijzen uit, de Jaap van de Graafprijs en de groepsprijs voor vrijwilligers. Vrijwilligers verdienen het immers om in het zonnetje gezet te worden!
 

Van deze Ridderkerkers die zich in hun vrije tijd inzetten voor de gemeente en haar inwoners, zijn de meesten ouder dan 50 jaar. We koesteren die inzet, en willen dat graag behouden. Tegelijkertijd zien we ook graag dat er meer twintigers en dertigers vrijwilligerswerk gaan doen! Maar hoe kunnen we dat op een goede manier promoten en hoe zorgen we ervoor dat deze groep zich ook daadwerkelijk gaat aanmelden voor vrijwilligerswerk?
 

Waarom zijn er binnen deze groep van twintigers en dertigers minder vrijwilligers? Is dat omdat zij druk zijn met het opbouwen van een carrière, of het starten van een gezin? Of voelt deze jongere doelgroep zich minder aangesproken tot het doen van vrijwilligerswerk? En komt dat dan door de aard van het werk, of omdat men niet goed op de hoogte is van de mogelijkheden die er zijn? 


Wat de reden ook is, als gemeente zijn we op zoek naar manieren om barrières rondom vrijwilligerswerk voor twintigers en dertigers weg te nemen. We zoeken concepten die, in aanvulling op bestaande netwerken en kanalen, meer mensen onder de 40 warm maken voor vrijwilligerswerk! Het maakt daarbij niet uit of dit voor de sportvereniging, buurtvereniging, activiteiten in de wijk of initiatieven in de straat is. Het doel is om onze bloeiende vrijwilligerscultuur verder te verrijken en daarmee ook bestendig te maken voor de toekomst!

 

 

 

Meer informatie en meedoen op CityChallenges.nl

 

 

Wat is er te winnen?

Het totale prijzengeld is €3.000,- en wordt verdeeld onder de beste 5 inzendingen. De verdeling is als volgt:

 • 1e prijs € 1.250,-*
 • 2e prijs € 750,-*
 • 3e prijs € 500,-*
 • 4e prijs € 250,-*
 • 5e prijs € 250,-*
   

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen, vrij te besteden en staan los van eventuele uitvoering van de ideeën of het realiseren van een pilot en zal gegarandeerd worden uitgekeerd.

 

€12.000,- realisatiebudget

Naast het prijzengeld is er ook nog een realisatiebudget van €12.000,- voor het opzetten/realiseren van een pilot. Zie de voorwaarden!

 

Good to know

 • Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig voordat je start met het uitwerken van je concept.
 • Meerdere inzendingen per persoon/team zijn toegestaan! 
 • Deelname staat open voor iedereen, m.u.v. medewerkers van de gemeente Ridderkerk.
 • Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 15 april 2018
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): €15.000,-

share challenge

4 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!