Hoe kunnen we het scheiden van karton makkelijker maken?

Dit is een doorplaatsing van een challenge op ons andere platform www.citychallenges.nl

 

Herken je dit? Je hebt nieuwe kleding of elektronica online besteld, blijf je zitten met die onhandige kartonnen dozen waarin ze zijn verzonden... Wat doe jij ermee?

 

Scheur of vouw jij de kartonnen dozen in kleine, compacte stukken en gooi je ze in de prullenbak? Zet je ze in het geheel bij scheidingscontainers? Of maak je er kleine stukken van en gooi je ze dan in de container voor oud papier? Dat laatste is voor iedereen het beste! 

 

Want als je de doos in zijn geheel naast de ondergrondse afvalcontainer zet, is de kans groot dat de doos wegwaait, bij de buren in de tuin te terecht komt, of apart door opruimdiensten moeten worden opgeruimd. Dit is daarom ook niet toegestaan en je kan dus ook een boete krijgen als je dit toch doet.

 

En weggooien in de prullenbak met het restafval is zonde! Karton is namelijk een waardevolle grondstof, waar we weer nieuw papier van kunnen laten maken. Als we dit allemaal apart inzamelen via de container oud papier, verkleinen we onze ‘ecologische voetafdruk’ én kunnen we de kosten voor afvalverwerking laag houden.

 

Het zou dus voor iedereen beter zijn als alle kartonnen dozen in de papiercontainer terecht komen. Maar de dozen blijven onhandige grote dingen, het klein maken is vaak lastig en het inzamelen en scheiden daarom dus ook.

 

De gemeente Den Haag is daarom op zoek naar creatieve ideeën en slimme oplossingen waardoor het scheiden van kartonafval makkelijker wordt. Heb jij een goed idee? Doe mee met de challenge en maak kans op mooie geldprijzen!

 

 

 

Meer informatie en meedoen op CityChallenges.nl

 

Wat is er te winnen?
Het prijzengeld is in totaal €5.000,- en wordt verdeeld over de beste 5 inzendingen:

 

  • 1e prijs: € 2.000,- 
  • 2e prijs: € 1.250,- 
  • 3e prijs: € 1.000,- 
  • 4e prijs: € 500,- 
  • 5e prijs: € 250,- 

 

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen, vrij te besteden en zullen gegarandeerd worden uitgekeerd. De bedragen staan los van een eventuele uitvoering van de ideeën of het realiseren van een pilot.

 

  Good to know

 

  • Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig voordat je start met het uitwerken van je concept.
  • Meerdere inzendingen per persoon/team zijn toegestaan! 
  • Deelname staat open voor iedereen m.u.v. medewerkers van de Gemeente Den Haag.
  • Ideeën die niet passen binnen de geldende wet- en regelgeving ter plaatse kunnen niet gerealiseerd worden.
  • Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 02 september 2018
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 5.000

share challenge

16 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!