Bedenk een innovatief vervoerconcept voor sporters met een beperking én hun materialen!

Sport is gezond, zowel voor lichaam als geest. Daarnaast is sporten ook goed voor je sociale netwerk, wat je weer allerlei indirecte voordelen oplevert, zoals nieuwe vriendschappen en een extra netwerk waar je op kunt terugvallen als het even tegen zit.

 

Juist ook voor mensen met een beperking is sporten erg belangrijk. Vaak is deze doelgroep erg gemotiveerd om te gaan sporten. Maar in de praktijk blijkt het vervoer van en naar de sportaccommodatie een grote drempel te zijn om te gaan sporten.

 

Veel van deze sporters hebben naast hun eigen rolstoel een sportrolstoel (vaak niet inklapbaar en groter dan een normale rolstoel) nodig om de sporten zoals wheeler (hardlopen), handbiking (fietsen), rolstoelbasketbal en dergelijke te kunnen beoefenen. 

 

Openbaar vervoer is daarom geen optie. Slechts een klein percentage van de sporters heeft de middelen voor eigen vervoer. De rest is in de gemeente Breda afhankelijk van deeltaxi’s. Maar omdat deze taxi(busjes) worden gedeeld met anderen duren de ritten vaak langer, met als gevolg dat de sporters veel tijd kwijt zijn met reizen of te laat komen bij een training of een wedstrijd. En in veel gevallen kan de sportrolstoel niet mee met de deeltaxi.

 

De gemeente Breda wil daarom investeren in een vernieuwend vervoerconcept waardoor sporters met een beperking minder reistijd hebben en met hun materialen op tijd op de training of de wedstrijd komen.

 

Omdat het aanbieden van exclusief taxivervoer voor deze doelgroep een ontzettend dure optie is (en daarom niet haalbaar), dagen we iedereen; inwoners, studenten, startups en vervoerders, uit om mee te denken over een innovatief én betaalbaar vervoerconcept! Denk je mee?!

 

 

 

 

Meer informatie en meedoen op CityChallenges.nl

 

 

 

Prijzen(geld)

Het prijzengeld is in totaal € 5.000,- en wordt verdeeld onder de 5 beste inzendingen:

  • 1e prijs: € 2.000,-*
  • 2e prijs: € 1.500,-*
  • 3e prijs: € 750,-*
  • 4e prijs: € 500,-*
  • 5e prijs: € 250,-*

*Netto bedragen en vrij te besteden

 

Uitvoeringsbudget

Naast het prijzengeld maken de 5 genomineerden kans op (een deel van) maximaal € 10.000 euro prijzengeld om het winnende idee verder uit te werken en de haalbaarheid ervan te onderzoeken. 

 

 

Good to know

 

  • Meedoen en meer informatie op www.citychallenges.nl
  • Meerdere inzendingen per deelnemer/ team toegestaan
  • Deelname staat open voor iedereen

 

 

- CityChallenges.nl is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 04 juni 2017
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 15.000,-

share challenge

10 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!