Marjoleine Georgette van der Meij

Naam:

Marjoleine Georgette van der Meij

Universiteit/Hogeschool:

Studierichting: 

IPD & SC

(Verwacht) afstudeerjaar: 

2010

Aantal concepten:

9

Totaal prijzengeld: 

€ 1.230,-

Algemene Ranking: 

192

3e prijs

Bedenk een initiatief waarmee de aansluiting tussen het technisch universitair onderwijs en het bedrijfsleven verbeterd kan worden.

Als organisator van het landelijke carrière evenement Techniek Bedrijven Talents merken wij dat de aansluiting van de technische opleidingen op het bedrijfsleven niet altijd vloeiend verloopt. Om ervoor te zorgen dat studenten in de toekomst wel een vloeiende overstap kunnen maken van de universiteit naar hun eerste baan willen wij dit jaar samen met jou als student op zoek gaan naar een oplossing om deze aansluiting te verbeteren.Heb jij een idee voor een slim initiatief waarmee de aansluiting/samenwerking tussen de technische universitaire opleidingen en het bedrijfsleven kan worden verbeterd en technische studenten zich, ondanks de huidige financieringswijzigingen, toch breed en praktijkgericht kunnen ontwikkelen tijdens hun studie, dan dagen wij je uit om mee te doen aan deze Battle!- 1e prijs 1000 euro- 2e prijs 600 euro- 3e prijs 350 euro- nrs. 4 t/m 10 prijs 150 euroAlle winnaarskrijgen bovendiende kans om 18 november op het event “Techniek Bedrijven Talents” hun idee te pitchen voor de CEO van Stork.De deelnemer met de beste pitch wint een geheel verzorgde Summercourse naar keuze bij Nyenrode Business Universiteit.Lees de speciale Metro krant met meer achtergrond over deze Battle.Download de hele Battle...Voor een succesvolle deelname adviseren wij om de (rand)voorwaarden van deze Battle goed door te lezen, regelmatig de nieuwe voorbeeldconcepten te bekijken en het Battle Blog te lezen.

€ 3.000,-
Uitslag bekend

3e prijs

Hoe motiveer je ABP-klanten onder de 35 jaar om jaarlijks een online pensioencheck te doen?

Pensioen is niet sexy. Zelfs saai en ingewikkeld, vinden de meeste mensen. Maar de ABP Pension Battle is geen ver-van-je-bed-show, want er wordt € 6.000 verdeeld onder de beste concepten, plus € 4.000 voor de beste studie- of studentenvereniging! Bovendien mag je jouw concept misschien presenteren aan de Grand Jury van ABP! Als je in het Onderwijs of bij de Overheid werkt, dan ben je voor jouw pensioen klant bij ABP. Wij hebben ruim 270.000 klanten jonger dan 35 jaar die pensioen opbouwen. Deze jongere groep klanten krijgt relatief vaak te maken met veranderingen. Veranderingen in werk (nieuwe baan, ouderschapsverlof, parttime werken, arbeidsongeschiktheid) en privé-veranderingen (samenwonen, kinderen, scheiden, overlijden partner). Deze veranderingen kunnen invloed hebben op je pensioensituatie.Verder is de stelregel dat pensioen overeenkomt met 70% van je laatstverdiende loon na 40 dienstjaren, al langer niet meer houdbaar. Kortom, je pensioen voldoet niet automatisch optimaal aan jouw wensen. Daarvoor moet je het een en ander regelen. Dáár zit ‘m de moeilijkheid. De meeste mensen vinden pensioen wel belangrijk, maar niet interessant. En regelen dus niets. Om iets te kunnen regelen, moet je natuurlijk eerst weten hoe je er voorstaat. Onze vraag aan jou is: Hoe motiveer je ABP-klanten onder de 35 jaar om jaarlijks een online pensioencheck te doen? Bekijk enkele winnende concepten van eerdere Battles en download de hele ABP Pensioen Battle.

€ 6.000,-
Uitslag bekend

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!