Madeleine Borthwick

Naam:

Madeleine Borthwick

Universiteit/Hogeschool:

Studierichting: 

MSc Design for Interaction

(Verwacht) afstudeerjaar: 

2010

Aantal concepten:

7

Totaal prijzengeld: 

€ 400,-

Algemene Ranking: 

541

Top 10

Bedenk slimme gadgets waardoor kinderen in en om huis minder verspillen!

Klimaatverandering is één van de belangrijkste bedreigingen van voedselzekerheid. Oogsten gaan verloren, en voedselprijzen schieten omhoog. Elke dag vechten mensen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Internationaal spreekt Oxfam Novib multinationals aan op hun verantwoordelijkheid, en met succes. Ook bestrijdt de organisatie overheden en grote bedrijven die kleine boeren wederrechtelijk van hun eigen land verdrijven. Maar ook ons consumptiegedrag heeft een belangrijke invloed. Door bijvoorbeeld minder energie te verspillen, dragen wij een steentje bij aan de oplossing. Energie verspillen gebeurt direct: door licht te laten branden als dat niet nodig is bijvoorbeeld. Maar ook indirect door voedsel te verspillen: in de 6 grootste landen van de wereld worden bijvoorbeeld jaarlijks 5,3 miljard (1 op de 6) goede appels weggegooid. Dat is vergelijkbaar met het verbranden van 10 miljoen vaten olie – door het kweken, opslaan, vervoeren, verkopen etc. - hetgeen een grote en onnodige uitstoot van CO2 veroorzaakt. Als we kinderen nu bewust maken dat ze verspilling moeten voorkomen, kan dat op (korte) termijn een enorme impact hebben. Om kinderen bewust te maken van alledaagse verspilling zijn we op zoek naar ideeën voor slimme, leuke, tastbare (en gemakkelijk en goedkoop in grote oplage te produceren) gadgets waardoor kinderen spelenderwijs leren minder te verspillen in en rond het huis. Download de hier de Battle Briefing Prijzengeld Brainstorm Battle: 1e prijs: 350,- euro! 2e prijs: 200,- euro 3e prijs: 100,- euro 4e t/m 10e prijs: 50,- euro Bij een Brainstorm Battle mag je zoveel concepten inleveren als je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je concept kort en bondig wordt gepresenteerd op maximaal 1 A4. Voor een succesvolle deelname adviseren wij om de (rand)voorwaarden van deze Battle goed door te lezen, regelmatig de nieuwe voorbeeldconcepten te bekijken en het Battle Blog te lezen.

€ 1.000,-
Uitslag bekend

Top 10

Bedenk een initiatief waarmee de aansluiting tussen het technisch universitair onderwijs en het bedrijfsleven verbeterd kan worden.

Als organisator van het landelijke carrière evenement Techniek Bedrijven Talents merken wij dat de aansluiting van de technische opleidingen op het bedrijfsleven niet altijd vloeiend verloopt. Om ervoor te zorgen dat studenten in de toekomst wel een vloeiende overstap kunnen maken van de universiteit naar hun eerste baan willen wij dit jaar samen met jou als student op zoek gaan naar een oplossing om deze aansluiting te verbeteren.Heb jij een idee voor een slim initiatief waarmee de aansluiting/samenwerking tussen de technische universitaire opleidingen en het bedrijfsleven kan worden verbeterd en technische studenten zich, ondanks de huidige financieringswijzigingen, toch breed en praktijkgericht kunnen ontwikkelen tijdens hun studie, dan dagen wij je uit om mee te doen aan deze Battle!- 1e prijs 1000 euro- 2e prijs 600 euro- 3e prijs 350 euro- nrs. 4 t/m 10 prijs 150 euroAlle winnaarskrijgen bovendiende kans om 18 november op het event “Techniek Bedrijven Talents” hun idee te pitchen voor de CEO van Stork.De deelnemer met de beste pitch wint een geheel verzorgde Summercourse naar keuze bij Nyenrode Business Universiteit.Lees de speciale Metro krant met meer achtergrond over deze Battle.Download de hele Battle...Voor een succesvolle deelname adviseren wij om de (rand)voorwaarden van deze Battle goed door te lezen, regelmatig de nieuwe voorbeeldconcepten te bekijken en het Battle Blog te lezen.

€ 3.000,-
Uitslag bekend

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!