Blog

11.000 stemmen challenge Hersenstichting: de winnaar is bekend!

26 april 2021 stemmen-challenge-hersenstichting-winnaar-bekend

Bron interview: hersenstichting

 

Met maar liefst 36,5% van de stemmen heeft het concept 'Hersenen als een bloem' gewonnen als hét symbool voor onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. In totaal zijn er meer dan 11.000 stemmen uitgebracht! Meer weten over de uitleg van het symbool en de reactie van de winnaar? Lees dan snel verder.

 

Het symbool is bedoeld als gespreksstarter voor mensen die lijden aan de onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. Ook kan het symbool worden ingezet als steunbetuiging. Het symbool vervangt dus niet ons huidige logo.

Samen met ervaringsdeskundigen, onze donateurs en volgers gaan we kijken hoe we het symbool het beste kunnen inzetten om zoveel mogelijk bewustwording te creëren.

 

Vincent: "Hopelijk heb ik mensen met een hersenaandoening een hart onder de riem kunnen steken"

 

Reactie van winnaar Vincent Savelkouls
Vincent Savelkouls, de bedenker van het symbool: "Het zou mooi zijn als mensen, bij het zien van het symbool, met elkaar in gesprek gaan en even stil staan bij het feit dat er mensen zijn die dagelijks moeten leven met onzichtbare gevolgen. Ik heb door het meedoen aan deze wedstrijd in ieder geval wel dat besef gekregen.

 

Wat wil je met het symbool uitstralen?
Vincent: "De paardenbloem staat symbool voor de hersenen van iemand met een hersenaandoening. Deze hersenen zijn kwetsbaarder, gevoeliger, en kunnen bij de lichtste prikkels al zaadjes loslaten. Het loslaten van de zaadjes symboliseert het verlies van geheugen, van intimiteit en het leven zoals deze personen het vroeger kenden. Maar de mensen met deze aandoeningen blijven prachtige personen. Hun hersenen zijn dan ook nog steeds een mooie bloem, alleen zijn deze iets gevoeliger en kwetsbaarder dan die van anderen."

"Ik ben trots op het resultaat en ik ben blij dat de meerderheid van de stemmers hier ook zo over dacht!"

 

Hier lees je de inzending van Vincent terug.

 

In totaal zijn er meer dan 11.000 stemmen uitgebracht!
Dit is de top 5 geworden op basis van jullie stemmen:

 

1. Hersenen als bloem - Vincent Savelkouls
2. Hersenen na hersenschade - Julia Vreugdenhil en Jeroen Ligthart
3. Hart voor hersenen - Martijn Buitenhuis
4. Van A naar B via B en C - Jan van der Peet
5. Blaasbloem - Valerie van Zuijlen 

 

Archief

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!