Blog

95 inzendingen voor Toilet Brush Innovation Challenge!

14 februari 2017

Innoveer de toiletborstel! Dat was de uitdaging in de Toilet Brush Innovation Challenge van Coram Design Lab, waar maar liefst 95 concepten en ontwerpen voor werden ingestuurd. Thomas van Daal, Design & Operations manager bij Geesa, was de juryvoorzitter en gaat in op de winnende concepten en het vervolg.

 

Thomas: "Geweldig dat ondanks het wat smoezelige karakter van het product, zoveel innovators zich geroepen voelden om met een idee voor een verbetering van de toiletborstel te komen. We willen dan ook beginnen met alle deelnemers hartelijk te danken voor de tijd die er in de uitwerking van de concepten is gestopt! Super!

 

De jury

Voor de jury van de Toilet Brush Innovation challenge heeft Coram Design lab 3 ervaren rotten uit het productontwikkelingsvak geselecteerd. Alle drie zijn ze hun hele werkende carrière bij verschillende bedrijven bezig geweest met het realiseren van nieuwe producten.


Mark Kooij: CEO Coram holding,
Wim Wijdeveld: manager Product Development Tiger,

Thomas van Daal: Design & Operations manager Geesa, Challenge manager.

 

 

 

 

De winnaars

De jury was zeer te spreken over het niveau van de inzendingen. Het was dan ook niet makkelijk de winnaars te selecteren. Maar het is gelukt! Dit zijn de winnaars van de Toilet Brush Innovation Challenge:
 

1ste prijs: “Broom” van Maarten Sietzema
De jury is bij dit ontwerp vooral gevallen voor de elegantie van het product. Wanneer de borstel is ingeschoven blijft een subtiel product over dat toch duidelijk een werktuig is. Door het inschuiven van de borstel ontstaat een droog geheel dat eenvoudig kan worden opgeborgen. De vormgeving sluit aan bij de stijl van Coram badkamerproducten en de uitwerking is netjes gedaan. Kortom: eenvoud, schoonheid en een verbeterde werking maken dit ontwerp winnend!

 

2de prijs: ”Coram Wave” van Stef van Grinsven en Jeroen Kuunders
De jury was onder de indruk van de gestructureerde aanpak die tot de Wave heeft geleid. Alle belangrijke aspecten zijn behandeld en er is gezocht naar het beste compromis dat ook nog eens goed te realiseren is. De Wave is naar onze mening dan ook binnen afzienbare tijd in productie te nemen. Er is goed nagedacht over de werking en de maakbaarheid van het product. Al met al iets dat snel tot een werkbaar product voor Coram kan leiden.

 

3de prijs: “Spiral Brush” van Eline de Leeuw
De Spiral Brush blijft van alle ontwerpen in de top 5 het dichtst bij de traditionele borstel. Het product zou zelfs in de bestaande borstelhouders gebruikt kunnen worden. Maar het lost wel een aantal van de huidige problemen op. Wij schatten in dat dit product het snelst door onze markt geaccepteerd zou worden.

 

4de prijs: “HP-Flush” van Sebastiaan Althof
De HP-Flush pakt het schoonmaken op een geheel andere wijze aan. Ondanks dat er in het product ook een borstel zit verwerkt werkt het product vooral door het schoonspuiten met water. Er zijn meerdere inzendingen geweest op basis van dit principe, maar de HP-Flush onderscheidt zich doordat het net even verder op het functioneren in is gegaan. Ook is het ontwerp een erg elegant product geworden dat wij zo zien staan naast het toilet. Als enige nadeel zien we het gebruik van water uit het toilet. Dit komt in het product en dit zal de gebruiker wellicht niet altijd hygiënisch vinden.

 

5de prijs: “Leave-in” van Shandrick Elodia
Bij de Leave-in was de jury gecharmeerd van de integratie van een toiletblok en een borstel. Door de borstel in de pot te laten blijft het vuil en nattigheid op de plek waar het geen kwaad kan. Sterker nog, de borstel wordt op deze manier regelmatig schoongemaakt. Ook is er goed over de vormgeving nagedacht. De jury had wat twijfels over het los- en vastmaken van de steel en mogelijke onhandigheid voor de gebruiker. Maar desalniettemin een verfrissend concept.
 

Vervolg:

Wij zullen er vanuit Coram Design Lab alles aan gaan doen om deze ideeën verder te brengen tot een succesvol product! We nodigen de winnaars dan ook graag uit bij ons op kantoor zodat zij hun ideeën en ontwerpen verder kunnen toelichten. Hierbij kunnen zij ook aangeven of en welke rol zij in de eventuele verdere ontwikkeling van het nieuwe product willen spelen.

 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! En alle overige deelnemers, nogmaals bedankt voor jullie tijd en inspirerende concepten!"

 

 

Bekijk de challenge

Archief

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!