Blog

Van ideeën naar eerste prototypen

16 augustus 2016

Provincie Gelderland, ProRail, Connexxion en Arriva ontvingen maar liefst 130 ideeën in hun Battle om het in- en uitstappen van treinreizigers sneller te laten verlopen. Om de winnende ideeën een stap verder te brengen werd er eind juli een creatieve denk- en maaksessie georganiseerd.

 

Tijdens een inspirerende dag, waar zowel afgevaardigden van de provincie en de vervoerders als de creatieven achter de winnende inzendingen aanwezig waren, werden de winnende ideeën besproken, aangevuld, nieuwe combinaties gemaakt en verder uitgewerkt tot eerste prototypen.

 

 

 

 

Uiteindelijk zijn er twee concepten verder uitgewerkt. Het eerste concept is een combinatie geworden van 'train clouds' en een ‘aftel-zuil’. Een train cloud geeft aan waar je het beste op het perron kan gaan staan zodat je direct kan instappen als de trein stopt. Een aftelzuil laat zien hoe lang je nog hebt op om in te stappen voordat de deuren gaan sluiten. Een kansrijk concept!

 

 

 

 

Het andere concept, het aan beide zijden van de trein kunnen in- en uitstappen (vanaf de perrons aan weerszijden van de trein) is in een sessie verder uitgewerkt. Voorwaarde hiervoor is een geschikt station waar dit kan worden uitgevoerd, een uitdaging!  Ook hier werd een combinatie gemaakt met de ‘trainclouds’.

 

Een mooi resultaat en alle partijen zijn enthousiast om verder onderzoek te gaan doen naar de haalbaarheid van beide oplossingsrichtingen. We houden jullie op de hoogte!

 

 

Bekijk de Battle

Bekijk de uitslag

Lees het juryrapport

 

Archief

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!