Om de kwaliteit van het leven op het platteland te vergroten, bouwt de Provincie Overijssel aan de beweging ‘Leefbaar Platteland'. Binnen die beweging worden lokale bewoners, ondernemers en bestuurders uitgedaagd om met initiatieven te komen die de leefbaarheid op het platteland vergroten. Er is inmiddels aan 18 initiatieven subsidie toegekend, en de 2e ronde gaat deze maand van start. Deze initiatieven zijn heel breed, denk daarbij aan het in stand houden van (zorg)voorzieningen, ontmoetingsplekken, slimme woonconcepten, mobiliteit, robuuste natuurontwikkeling, etcetera.
De makersvraag: Hoe zorgen we ervoor dat al deze initiatieven worden verbonden, initiatiefnemers het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een community en dat de initiatieven zichtbaar worden voor bewoners en bezoekers van de provincie?
Oplossingen uit alle mogelijke richtingen zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een manier waarop kunst of theater kan worden ingezet om de initiatieven te verbinden. Een app of ander creatief middel kan worden gebruikt om een community te creëren. En routes of creatieve kaarten gebruikt kunnen worden om de initiatieven zichtbaar te maken voor een groter publiek. We laten de creatieve invulling geheel aan jullie over!
In onderstaande video wordt uitgelegd wat de beweging ‘Beleefbaar Platteland’ inhoudt.
Waar zijn we naar op zoek?
De challenge heeft twee subdoelen:
De oplossing moet eenvoudig op te schalen zijn, zodat we nieuwe deelnemers in de community snel kunnen ontsluiten.
Waar zijn we niet naar op zoek?
Wat is er te winnen?
Informatiebijeenkomst
We organiseren voor deze challenge een online informatiebijeenkomst op maandag 22 maart om 16:00. Aanmelden kan via onderstaande button tot en met zondag 21 maart om 23:59. Deelname is niet verplicht.
Aanmelden informatiebijeenkomst
Voorwaarden deelname
We zijn op zoek naar makers die:
Bij deelname ga je akkoord met de Algemene inkoopvoorwaarden van de provincie Overijssel. Algemene inkoopvoorwaarden 2017: https://www.overijssel.nl/over-overijssel/ambtelijke/inkoop-aanbesteding/
De Pitch
De bedoeling is dat je je idee pitcht in een video van maximaal 5 minuten. Het handigste is om deze video te uploaden op je Vimeo of YouTube-kanaal en de link daarvan op te nemen in een tekstbestand van maximaal 1 A4. In het begeleidend schrijven kan je bijvoorbeeld ook nog verwijzen naar je website of andere relevante informatie om jouw idee te onderbouwen. We vragen je ook je CV mee te sturen.
Waar moet je videopitch aan voldoen?
Kortom:
Pitches in English are allowed.
Beoordelingscriteria
Jullie inzending zal beoordeeld worden op de volgende punten:
Timeline
De timeline ziet er als volgt uit:
Vragen?
Heb je vragen die je graag zou willen stellen? Dat kan via de vraag & antwoord pagina.
Deze challenge is georganiseerd door de provincie Overijssel in samenwerking met het MakersPlatform.
Meer informatie en meedoen kan via het MakersPlatform.